Öresundsgatan

Öresundsgatan 20

Område: Helsingborg, Planteringen

Planteringen är en stadsdel i södra Helsingborg och har fått sitt namn av de stora tallplanteringar från 1800-talets början som skulle binda flygsanden i området. En känd svensk som vuxit upp i området är industrimannen Ruben Rausing. Planteringen omgärdas av industrier och transportleder men har även en del grönområden. På Planteringens Centrum finns en livsmedelsbutik och vårdcentral, men också två mindre parker med lekplats.

I kvarteret Palmen finns fastigheterna Palmen 2, 5 och 6, som är bebyggda som 3 våningshus med lägenheter i varierande storlekar mellan 1 till 3 rum och kök. Fastigheten totalrenoverades 1982. Till fastigheten tillhör en gemensam trädgård och på granntomten finns tillgång till en nybyggd lekplats.

Karta och områdesinfo: klicka här