Rådhustorget

radhustorget2

Rådhustorget 10, Helsingborg

Område: Helsingborg Centrum

Helsingborg är en tätort i Skånes län, belägen vid Öresunds smalaste del, med endast 4 mil mellan Helsingborg och danska Helsingör, därav smeknamnet ”Sundets Pärla”. Helsingborgs Rådhus är uppfört 1897 och karaktäriserar staden i sin nygotiska stil och med sitt 65 meter höga klocktorn. I byggnaden håller kommunens fullmäktige sina sammanträdande och innehåller även ett bröllopskapell för borgerliga vigslar.

Fastigheten Rådhustorget 8-10 är belägen mitt i centrala Helsingborg, granne med stadens rådhus, vilket innebär att det blir nära till allt. Fastigheten rymmer faciliteter såsom restaurang, butiker, garage och kontorslokaler. Fastigheten renoverades år 2000-2003, såväl utvändigt som invändigt. Kvällstid lyses fastigheten upp av belysning i skiftande färger och framför fastigheten på torget finns även en trevlig plantering som utbytes efter årstider och högtider.

Karta och områdesinfo: klicka här